8 lucruri esențiale pentru a învăța să cânți la chitară
Portabil și relativ ieftin, chitara este un instrument minunat. Poți învăța destul de ușor elementele de bază, iar mai apoi poți evolua atât cât îți dorești. O mulțime de oameni - de la copii la bunici - învăță să cânte la chitară în fiecare zi. Dacă ești unul din ei, iată zece lucruri pe care trebuie să le știi.
1. Exersează în fiecare zi
Când începi să studiezi un instrument, cu siguranță cea mai mare dorință este să înveți cât mai repede, dar dezvoltarea abilităților motorii și de memorare atât de esențiale în procesul de învățare se poate atinge doar prin exersare.
Studiul chitarei necesită multă muncă, răbdare, determinare și mai presus de toate, necesită timp. Cât de mult timp ai nevoie pentru a exersa? Asta depinde de ambiția fiecăruia, dar în general se recomandă o jumătate de oră sau o oră de practică pe zi. Făcând asta în fiecare zi, în câteva luni o să poți cânta câteva dintre melodiile tale preferate. Aici începe cu adevărat partea distractivă.
2. Găsește o modalitate de a rămâne motivat
Cântatul la chitară nu este deloc ușor la început. În primele săptămâni de studiu o să fie greu până când vei reuși cât de cât să te coordonezi. Vârfurile degetelor de la mâna stângă te vor durea în fiecare zi până când se vor adapta și pielea se va întări. După nenumărate ore de practică vei simți că nu ajungi nicăieri.
Cu toate astea, trebuie să-ți păstrezi motivația. Îți poți stabili obiective mici pe care să le poți realiza cu ușurință. Te poți recompensa după fiecare antrenament. Îți poți găsi un prieten care de asemenea învată să cânte la chitară și puteți plânge unul pe umărul celuilalt. Menținerea motivației este esențială, altfel s-ar putea să renunți repede.
3. Învață competențele de bază în mod corect
Cântatul la chitară implică o combinație de competențe de bază. Fă-ți timp pentru a le învăța în mod corespunzător. Ia o carte, înscrie-te la un curs de chitară sau urmează un curs online. Învață note și acorduri. Învață ritmul, bătaia, ciupitura. Nu sări peste nicio lecție! Chitara nu va suna bine de la început, trebuie să-ți obișnuiești degetele și să exersezi până când ești mulțumit de sunet.
4 . Învață să asculți
Abilitatea de a asculta te va ajuta să devii un bun cântăreț. Ascultă-i pe ceilalți cântând, dar ascultă-te cu atenție și pe tine în timp ce exersezi. Te auzi atunci când faci ceva gresit? Ai chitara acordată? Sună clar toate corzile?
Dacă îți dorești să cânți într-o trupă, este foarte important să înveți să asculți și celelalte instrumente, în așa fel încât să te poți încadra.
Poți învăța câteva melodii după ureche. Este esențial să poți citi o tabulatură sau o partitură, dar este bine să încerci să analizezi, să înțelegi și să redai o melodie doar ascultând-o.
5 . Învață puțină teorie muzicală
Întotdeauna este bine să știi puțină teorie muzicală. Te poate ajuta să cânți mai bine.
Ia în considerare învățarea unui fel de notație muzicală. Fiecare chitarist trebuie să fie capabil să citească o tabulatură sau o partitură muzicală.
Nu învăța niciodată teorie fară a o pune în practică. Fie că înveți o nouă gamă, un nou acord sau o nouă tehnică, pune totul în aplicare cântând o melodie care-ți place.
6 . Cumpără o chitară
Este greu să exersezi cu regularitate dacă nu ai o chitară personală. Cumpără cea mai bună chitară pe care ți-o poți permite. Ceea ce vrei este o chitara care sună bine atunci când cânți bine și care sună rău atunci când cânți prost. Dacă începi cu o chitară nepotrivită, toată munca ta va fi în zadar și nu vei avea posibilitatea de a evolua.
Citește câteva sfaturi despre cum se cumpără o chitară.
7 . Ai grijă de sănătatea ta
Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc, de aceea trebuie să ai mare grijă când exersezi la chitară. Dacă nu exersezi într-o pozitie corectă, poți avea probleme cu spatele și cu încheieturile.
Iată câteva din problemele cel mai des întâlnite:
- dureri de spate
- înțepenirea degetelor
- înțepenirea gâtului
- aducerea umărului stâng sau drept in față – în funcție de pozitia ta de cântat, mai ales dacă ești încordat.
Iată câteva sfaturi pentru a cânta într-o pozitie corectă la chitară:
- nu exersa pe scaunul de birou sau stând pe canapea;
- nu cânta încordat – conștientizează-ți încordarea mușchilor și relaxeaza-te;
- ia pauze pentru dezmorțire;
- ține spatele drept.
8. Distrează-te
Și, în cele din urmă, amintește-ți de ce înveți să cânți la chitară. Faci asta de plăcere, deci nu uita să te distrezi!
Am învățat sa cint forte bine cu ajutorul acestui cur ca las și vouă doritorilor un linc dacă doriți sa învățați sa citați la pian. https://68d209w2o78q0zdqmjqb1zpy23.hop.clickbank.net/
RăspundețiȘtergere